lunes, 11 de mayo de 2020

LUNES 11 DE MAYO

¡Buenos días! Bon dia! Good morning!
Empecemos el lunes con un poco de energía
¡Espero que estéis bien! 😉

Os dejo la propuesta de tareas para hoy:

MATE: En el apartado de matemáticas del blog tienes todo lo necesario para esta semana. Como cambia un poco la dinámica te he puesto una propuesta para que te ayude a organizarte la semana. 
¡Vamos a aprender a multiplicar por dos cifras! Es muy fácil. Mira el vídeo que os he preparado y practica. Si no entiendes algo, pídeme ayuda.


LENGUA: Comenzamos el TEMA 9. Si no tienes el libro de tejo una copia del tema aquí.
Realiza la lectura de la página 122, "La pequeña orquesta",  primero practica la lectura silenciosa y luego lee en voz alta, después escucha el audio de la lectura.
Si hay alguna palabra que no entiendes, búscala en el diccionario.

Ahora ya estás preparado/a para realizar, en tu libreta, las actividades 1, 2, 3, 4, 5 y 6 de la página 124. Recuerda poner la fecha, el título del tema y cuidar la letra, el orden y la limpieza.


VALENCIÀ
Una rondalla (en castellà, fábula) és una narració curta i breu que combina elements de fantasia i reals i que acaba sempre amb un missatge que ens ensenya alguna cosa. Els personatges quasi sempre són animals o objectes ficticis. Antigament es transmetien oralment, és a dir, una persona l'explicava i els altres escoltaven.

Enric Valor va ser un escriptor valencià nascut a Castalla (Alcant).Va recopilar trenta-sis rondalles populars a les regions d'Alcoi i Alacant, després les va transformar en literatura escrita arreplegant-les en una obra anomenada “Rondalles valencianes”. 

Una d’eixes històries es Història d’un mig pollastre. “Història d'un mig pollastre” ens conta les aventures d’un pollastre molt valent que es troba una moneda explorant en un femeret i decideix marxar cap a la cort cantant que es casarà amb la filla del rei, ja que és més ric que ell. Per descomptat, el monarca intentarà evitar-lo transformant en aliats els seus enemics.

👀El primer que has de fer és llegir aquesta rondalla. Fixa't en el vocabulari que hi ha al principi, està fet per a ajudar-te a comprendre el significat d'algunes paraules que apareixen a la rondalla.



👀Després pots escolatar i vore el vídeo:

A l'hort de les feretes, apareix un tresor que pertany al Mig Pollastre. Amb la moneda que conté, les feretes voldran imitar el viatge que va fer el protagonista d’aquesta rondalla valenciana. Per desgràcia, Butoni no podrà anar al viatge, així que la resta de feretes li portaran regals... de por.


NO HAS DE ENVIAR NADA.
¡HASTA MAÑANA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario